25 Mayıs 2012 Cuma

Monako Grand Prix öncesi gelişmeler

27 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan Monako GP öncesi araçların, pilotların ve takımların son durumlarını özetleyelim.


- Cumartesi günkü sıralama öncesi yapılan iki antrenmandan ilkinin galibi Fernando Alonso, ikincisinin ise McLaren'den Jenson Button oldu.

- McLaren demişken, takımın iki pilotu Button ile Hamilton, Monako'da antrenmanlarında bir hayli başarılı olan Fransız pilot Romain Grosjean'in zorlayıcı bir rakip olduğunu söylediler.

- İlk pole pozisyonuna sahip olduğu İspanya GP'de birinci gelen Pastor Maldonado, Monako GP öncesi yaptıkları antremanların yağmura rağmen gayet iyi geçtiğini belirtti.


- Birinci antrenmanı 17. sırada, ikincisini ise 13. sırada bitiren Williams'tan Bruno Senna, pisti tanıma imkanı bulduğu için telaşının azaldığını ifade etti.

- Anrenmanları 13. ve 7. olarak bitiren Avustralyalı pilot Mark Webber ise diğer pilotların aksine oldukça gergin. Pisti tanımak için daha fazla tur atılması gerektiğini düşünen Avustralyalı pilot, pole pozisyonundan umutsuz olduğunu da açıklamalarına ekledi.

- Sauber pilotları Kamui Kobayashi ile Paul di Resta, antrenmanların çok iyi geçtiğini ve Monako için hazır hissettiklerini söylediler.

- Rus pilot Vitaly Petrov (Caterham), 19. ve 16. olduğu antrenmanlara rağmen takım arkadaşı Heikki Kovalainen Monako'da iyi bir derece yapacaklarına inandığını dile getirdi.

- Bir çok pilotun ortak telaşı lastikler konusunda konuşan Ferrari, bu durumu Pirelli lastiklerinin ısı değerlerinin değişkenliğine bağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder