21 Mayıs 2012 Pazartesi

Otomobil aleminden gelişmeler


- Seat Ibiza ve Wolksvagen Polo'nun uzaktan akrabası sayılan Skoda Fabia, 3 milyonuncu satışını Almanya'dan bir müşterisine sattı. 1999'dan bugüne dek üç milyon adet Fabia görebileceğimiz manasına gelen bu satış, Skoda ailesi tarafından görkemli bir törenle kutlandı.

- Ferrari, Türkiye'deki araçlarını Fermas ile garantiliyor. Ülkemize satılan Ferrari modelleri, artık sadece FerMas tarafından onaylandığında garantili olacak. Otomotiv camiası, bu anlaşmanın diğer markalara da örnek olması gerektiğini düşünüyor.

- BMW hakkında şaşırtıcı bir söylenti var. Sanırız firma önümüzdeki yıllarda dört çeker üretmeyi planlıyor.

- Goodyear, iki yeni SUV lastiğini tanıttı; Eagle F1 Asymmetric SUV ve Efficientgrip SUV. Ülkemizde de satışa sunulan lastiklerin en önemli özelliklerinden biri, yarışabilecek fikriyle üretilmiş olması.

- Mini Cooper, JCW modellerinin motorunda bir takım değişiklikler yaptı. Mesela manuel vitesle 100 kilometreye 6.7 saniyede çıkabilen Mini modeli, otomatik vitesle 6.5 saniyede çıkıyor. Her iki vites için de 7 saniyede cevap veren Countryman modelinin 100 km'de yakıt tükemi ise manuel viteste 7.4 iken otomatik viteste 7.9.

- Dünyanın en eski otomobili olarak bilinen 1884, Fransa doğumlu De Dion Bouton, 4.62 Milyon Dolar'a alıcı bularak ismine bir 'en' daha eklemiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder