27 Haziran 2012 Çarşamba

Hayallerinizi genişletin; Honda Jazz


Tokyolu otomotiv firması Honda, motor ve motorlu araçlar konusunda hep beş yıldız alan bir marka olmuştur. Honda'nın 2001 senesinden beri ürettiği ve "Fit" olarak da bilinen hatchback modeli Jazz'dan bahsedeceğiz.


4 silindirli 1.4 lt hacimli benzinli motorlu otomobil, 100 beygir gücü ve 127 Nm tork değerine sahip. 5 ileri 1 geri manuel şanzımanıyla albenisini ikiye katlayan Jazz, 100 km'de 5.5 lt yakıt tüketimiyle müstakbel sahibine kendini bir kez daha sevdiriyor. 






Joy serisinin teknik donanımlarını bildirdikten sonra en çok tercih edilen altmodel Fun'dan da bahsedelim. Beygir gücü ve torku Joy ile aynı değerleri veren Fun, yine 5 ileri 1 geri manuel şanzımanıyla birlikte otomatik şanzıman seçeneğiyle de satın alınabiliyor. Bu haliyle daha çok kadınlara hitap eden bir otomobil olan Fun'ın 100 km hızlanması 11.4 saniyeyi bulurken Joy'da bu değer, 12.7 saniyeye çıkıyor. 


Jazz'ın iç donanımına şöyle bir baktığımızda ise arkaya yatırılabilen koltuklar araca 10 puan kazandırıyor. Lakin bu puanın birazını diz mesafesinden kırıyoruz. 39.000 ile 45.000 TL fiyat aralığında olan Jazz, ön ve arka park sensörleri, yan ve arka tampon koruyucu çıtalar gibi çeşitli dış donanımlarla da alıcısının tarzına özgü bir hale getirilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder