1 Haziran 2012 Cuma

Otomobil aleminden haberler


- Volkswagen Scirocco, GTS logolarıyla süslenip retro bir yarış aracı (üstte) haline getirildi. Bu özel tasarım, Almanya'daki Leipzig Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

- Amerikan otomotiv firması Chevrolet, İngiliz futbol kulübü Manchester United'e beş yıllığına sponsor oldu. Her iki taraf da anlaşmayı 'gurur verici' olarak nitelendirdi.

- 'Kaplumbağa' ve 'Vosvos' olarak bildiğimiz Volkswagen Beetle, yeni Fender Edition'unu tanıtmış ve otomobilseverlerden tam not almıştı. Firma, bu modeli üretme kararı aldı. Yakında yeni model Vosvosları caddelerde görebileceğiz.


- Volvo, yeni V40 modeline dünyada bir ilki gerçekleştirerek kaputa hava yastığı yerleştirdi. Kazalarda sürücü kadar yayayı da korumak amacını taşıyan bu eklenti, 2020'ye kadar tüm Volvo modellerinde yer alacak.



- Range Rover Freelander 2, 300.000'inci aracını üretti.

- Geçenlerde bahsettiğimiz Tata Manza, Eskişehir'e gider gitmez 25 adet sipariş aldı. Ortalama şehirlere göre tasarlanan Manza'yı caddelerde sık sık göreceğiz.

- Kocaeli, Derince ilçesinde altı mühendis, araçlarda %30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan bir proje hazırladılar. Daha evvel de hidrojen enerjili otomobil ve güneşle çalışan otomobil ve tekne tasarladıklarını belirten mühendisler, projelerini bir minibüste test edip başarılı oldular.

- Alfa Romeo konsept araçlara, bir Türk tasarımcının elinden çıkma model eklendi; C 12 GTS. Kırmızı renkte olan otomobil, 'futuristik' çizgilere sahip.

- Hyundai, ortaklığı bulunan Assan Holding'le işleri büyütüyor. 607 milyon dolar daha yatırım kararı alan ikili, otomobil üretimini arttırmayı planlıyor.

- Konumuzla alakasız olsa da Audi'den bir haberimiz var; E-Bike Wörthersee. Firma, 2.5 saatlik şarj ile 80 km yol giden bu elektrikli bisikleti sürücüsünün oturuşuna göre hızlanıp yavaşlayacak şekilde tasarlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder