25 Haziran 2012 Pazartesi

Valencia'nın galibi Fernando Alonso


24 Haziran Pazar günü Valencia'da gerçekleşen Europe GP'de şampiyon, Ferrari'den Fernando Alonso oldu.  "7 yarış - 7 galip" kehanetine ciddi anlamda inanmaya başlayan bir kesim de 25 Mart'ta gerçekleşen Malezya GP'nin de galibi olan Alonso sayesinde bu inançlarından kurtuldular.



Türkiye saatiyle 15.00'da başlayan yarışta İspanyol pilotu Lotus Renault'dan Kimi Raikkönen ve Mercedes'ten Michael Schumacher takip etti. Sekiz yarış boyunca ilk üçe girememiş olan Schumacher'in podyuma çıkması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.


Schumacher'in takım arkadaşı Nico Rosberg'in 6., bir kesimin umut bağladığı Sergio Perez 9., Williams Renault'dan Maldonado'nun 12. olduğu Europe GP'de Bruno Senna 10. geldi. Bu yarıştan sonra 88 puanda birinci sırada olan Hamilton, yerini 111 puanla Alonso'ya kaptırdı. İkinci sırada 91 puanla Webber'in bulunduğu listeyi 88 puanla Hamilton, 85 puanla Sebastian Vettel, 75 puanla Nico Rosberg ve 73 puanla Raikkönen takip ediyor. Bir sonraki yarış, 8 Temmuz Pazar günü Büyük Britanya'da gerçekleşecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder