27 Mart 2013 Çarşamba

Lamborghini Miura'da Boğa Etkisi

Lamborghini, İtalya'da Ferruccio Lamborghini tarafından kurulmuş otomobil firmasıdır. 1966-1973 yılları arasında Lamborghini Miura'yı üreterek tasarım konusunda bir ilki başarmıştır. 

Yazı Birgunbiryerde'den alınmıştır.

Yapılan ilk ortadan motorlu iki kişilik süper performans otomobilidir. Miura adını boğa yetiştirici ve eğitmeni Don Eduardo Miura'dan almış, logosonu ise firma kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin burcu olan boğadan almıştır. Motoru ortaya yerleştirilmiş ilk seri üretim özelliğini taşıyan Lamborghini, Miura tasarımıyla çıktığı yıl olay yaratmıştır.

Ferrari ile ilgili bazı sürtüşmeleri olan ve ona rakip olarak doğduğu bilinen Lamborghini İtalyan otomobil sektörünü de ateşleyerek kendini en üst sıraya taşımıştır. Ferruccio Lamborghini, öncesinde traktör ve havalandırma sistemlerinin üreticiydi. Birgün aldığı Ferrari marka otomobilin debriyaj sorunu olduğunu farkeder ve Enzo Ferrari'ye bunu iletmek ister. Fakat görüşme "bir traktör üreticisi asla Ferrari'yi eleştiremez" cümlesinden ileriye gidemez. Firmasına dönen Lamborghini, kendi traktörlerinde de aynı debriyaj sistemini kullandığından dolayı bu sorunu tamir ederek çözer. O günden sonra ise Ferrari'den daha hızlı, daha güvenilir ve daha sağlam arabalar üretmeyi kafasına koyar. Bundaki amacı ise spor arabaların sadace Ferrari tarafından yapılır imajını değiştimek olmuştur. Üçüncü üretim modeli olan Miura ise, spor otomobil çağını başlatarak gerek tasarımıyla, gerek şıklığıyla gerekse güvenlirliğiyle İtalyanların otomobil üretiminde en iyi olduğunu dünyaya kanıtlamıştır.

http://birgunbiryerde.blogspot.com/2012/08/lamborghini-miurada-boga-etkisi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder